Bánd-Szentgáli Tiszafás-Esseg-vár

Egy utolsó kemény, téli túrára hívunk Bándról a Szentgáli Tiszafásba!

A túra időpontja: 2021.02.27. (szombat) - 10:00 óra

A túra távja: 11 km, szintemelkedés: 360 m
Várható befejezés: 16 óra
Találkozópont: Bánd, Temető parkoló
MTSZ pont: 27

Vezetett túránkon először a Miklós Pál-hegy vár bennünket 489 m-es magasságával. Egy gyönyörű, de kihívást jelentő emelkedőn eljutunk a Majer Antal kilátóhoz, melyről csodás, 360°-os panoráma tárul elénk, ha szerencsénk van megpillanthatjuk a Balaton vizét is.Végig megyünk Európa jelenleg legnagyobb őshonos tiszafásának tanösvényén, majd Esseg-vár romjainál fújjuk ki magunkat. Megemlékezünk Bánd leghíresebb polgáráról, aki Mádl Ferenc köztársasági elnök volt, születésének épp idén lesz a 90. évfordulója.
Akik rendszeresen túráznak velünk tudják, hogy szenvedélyes kesserek is vagyunk, ezúttal sem maradhat el a 3 közeli geoláda keresése!

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, betartva a természetjárás írott és íratlan szabályait. Ellátásáról önállóan gondoskodik, a túrának megfelelő ruházatban, lábbeliben vág neki.

*A túra a Gaja-völgy Egyesület tagjainak és önkénteseinek ingyenes, de a létszámkorlát kezelése miatt nekik is regisztrációhoz kötött!

Regisztráció:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeljIQ95LQvcablR74bLCnTnbYJXb91rFqBgGYUBt2h0CFRkQ/viewform

Facebook:
https://www.facebook.com/events/708301000050159/

Van már Gaja-völgy Egyesület vezetett túrák 2021 igazoló lapod? Ne felejtsd otthon, belekerülhet az újabb pecsét. Ha még nincs, most megkaphatod!

Minden túratársnak gyönyörű időt, kellemes időtöltést kívánunk! Találkozzunk Bándon!

A túrára kutyával (az idevonatkozó szabályok betartásával) érkezőket is szeretettel várjuk!

Teljesítménytúrák


Fotók az útvonal bejárásáról


gajavolgy.hu