A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Turizmus & Szabadidő

A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Hivatalos turisztikai honlap

Turizmus és szabadidő

Teljesítménytúra! - Tés - Római-fürdő 15/35/50

Teljesítménytúrák  

Egyre népszerűbb egyesületünk harmadik alkalommal megrendezésre kerülő teljesítménytúrája, mely tartalmas kikapcsolódást nyújt a családosoknak és nagytalpúaknak egyaránt.
A túra nagyrészt kevéssé látogatott igazi sűrű erdőkben, vagy gondozott földek, meseszép tisztások mellett halad, túrázóink varázslatos tájakon kirándulva kaphatnak bepillantást a Bakonyi rengetegbe.

Két külön világot ismerhet meg az, aki részt vesz teljesítménytúránkon. Az egyik a meseszép Gaja patak szurdokvölgye, ahol a túra legszebb látványossága, a Római fürdő található, a másik a 10 km hosszú Tési fennsík, mely a Bakony legnagyobb víznyelőbarlangjait és zsombolyait rejti, és csodás panorámával ajándékozza meg az arra járót.

Az útvonal érinti a Széchenyi Zsigmond és a Csengő-hegyi kilátót, a Siska forrást, a Csengő-Bongó tanösvényt, a Tési szélmalmot, és meglep minket Tés egy újonnan felfedezett, Bakonyra néző panorámával is. Az 50-es táv a sok látnivalón túl, a misztikus Hamuház mellett is elhalad!

Ha szeretnéd átélni ezt az élményt, gyere el túránkra!

Ha több napot szeretnél itt tölteni, a szálláslehetőségekről, programokról a honlapunkon tudsz tájékozódni, de a szervezők is készséggel segítenek.

Időpont: 2017. október 21. – szombat.


Előnevezés!

Előnevezési határidő: 2017. október 17. (kedd) – 24:00 óra
Gulyást kedvezményes 500.- Ft-ért csak az előnevezetteknek tudunk biztosítani!
Az előnevezés ára a gulyást tartalmazza!
Az előnevezés csak időben beérkezett nevezési díjjal érvényes!

Nevezni a helyszínen is lehet!


Útvonalak

Tés-Római fürdő 50 útvonal:
Tés Iskola > Széchenyi Zsigmond kilátó> Siska kút > Szent kút > Római fürdő > Csengő Zsomboly > Csengő- hegyi-kilátó > Szúnyog völgy > Kis Futóné (558) > Márkus szekrénye (506) > Várpalotai tanösvény > Várberek (469) > Királyszállás > Hamuház > Tési szélmalmok > Tés iskola.

Tés-Római fürdő 30 útvonal:
Tés Iskola > Széchenyi Zsigmond kilátó > Siska kút > Szent kút > Római fürdő > Csengő Zsomboly > Csengő- hegyi-kilátó > Szúnyog völgy > Kis Futóné ( 558) > Tés Iskola.
Indítás: 7:00 – 10:00

Tés-Római fürdő 15 útvonal: (Családi táv)
Tés Iskola > Széchenyi Zsigmond kilátó > Siska kút > Szent kút > Római fürdő > Vadalmás forrás > Csepegő árok >Tési panoráma > Tés Iskola.
Indítás: 7:00 – 12:00

Helyszín: Veszprém megye | 8109, Tés Szabadság tér 1. | Polgármesteri Hivatal


A település honlapja: tes.hu

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/114922415891836/

Teljesítménytúrázók társasága: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=8151

Kiírás linkje (PDF): Teljesítménytúrák

A változtatás jogát fenntartjuk!

Képek az eddigi túrákból

Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák

 
 
         

 
 
Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák

gajavolgy.hu

 

Naptár

Ajánló

A Gaja-völgy és a Bakonyalja
TURISZTIKAI CÉLPONTJAI

Hosszabb időt, vagy egy kellemes hétvégét szeretnél eltölteni, vagy csak túráznál egyet? Esetleg programokat, táborokat, kihívásokat keresel, és családoddal, barátaiddal, munkatársaiddal tartalmasan szeretnéd eltölteni szabadidődet?

Itt mindehhez ötleteket és tippeket találsz!
Oldalainkon bemutatjuk a Gaja-völgy és a Bakonyalja turisztikai látnivalóit, a táj szépségeit. Tippeket adunk gyalogos és kerékpáros túrázáshoz, kikapcsolódáshoz, ajánlunk szállást és javaslunk vendéglátó helyeket. Nálunk megtalálod a falvakban zajló fontosabb programokat, város és falunapokat, fesztiválokat és eseményeket is. Pillants bele a Bakonyi és Vértesi települések életébe.
Nézd meg eseménynaptárunkat!

 

Gyalogosan vagy kerékpárral?
A Bakony és a Vértes kimeríthetetlen gyalogos és kerékpáros túraútvonalakban, melyek felfedezéséhez túravezetést, és komplett, a vezetett túrákhoz kapcsolódó programokat is kínálunk. A gondozott, folyamatosan bővülő jelzett és jelzetlen túraúthálózat vezetésünkkel még a gyakorlott és tapasztalt túrázóknak is okozhat kellemes meglepetéseket, mutathatunk újdonságokat. Oldalainkon megtalálható programcsomagok garantált élményeket és aktív kikapcsolódást biztosítanak minden korosztálynak.
Csodás - néhol mesebeli - környezet, sok látnivalóval.

 

Élményeket gyűjts, ne tárgyakat!

Gaja-völgy a Facebookon!

Gaja-völgyi túrák

Gaja Fitt Dance

Gaja Fitt Bike

>> Címlap Címoldal Programok Teljesítménytúra! - Tés - Római-fürdő 15/35/50