A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Turizmus & Szabadidő

A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Hivatalos turisztikai honlap

Turizmus és szabadidő

Magyar

A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Turizmus és szabadidő

Szűrő
 • Teljesítménytúra a Bakonyban! - Tés-Római fürdő 15/30/50 * Figyelem! Változás!

  Teljesítménytúrák  

  A Bakony kiterjedt erdőségei hajdan betyárok, bujdosók, szegénylegények számára nyújtott menedéket, rejtekadó hajlékot, szűkös, de az éhenhalástól megmentő táplálékot.
  Ma a bakancsos és kerékpáros turisták, hétvégi kirándulók, teljesítménytúrázók, vártúrázók paradicsoma.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • A Nyuszitúra margójára

  -   A Bakony mindig tartogat meglepetéseket, főleg akkor, ha új túraútvonalakat tárunk fel, és mutatunk be a teljesítménytúráinkon résztvevőknek. Ebben most is partnerre találtunk a települések (Jásd és Bakonynána) vezetőiben, valamint az erdőgazdálkodók is ötleteikkel nagyban hozzájárultak a több száz főt megmozgató sportrendezvény sikeréhez.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Vezetett gyalogtúra Ácsteszértől a Hántai tojásgurításig!

  Teljesítménytúrák  

  Túrázz velünk egy jót Ácsteszérről Hántára, és vegyél részt velünk a Hántai Tojásgurításon!
  Indulás: 9:00 - Ácsteszér (Önkormányzat épülete elől.)
  Útvonal: Ácsteszér - Hánta (Willisits Farm) - Ácsteszér
  Táv: (Kb.: 20 km) Időpont: 2017. április 17. | Indulás: 9:00 | Érkezés 18 óra után

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Bodajk-Gaja-völgy II. Városnapi Túrák 10/15/25

  -   Második alkalommal kerül megrendezésre a Gaja-völgyi túrák túrasorozat Bodajki eseménye, mellyel a Bodajki Városnapot tesszük színesebbé veletek!

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Jásdi Nyuszitúra 8/15/25/35 - 2017

  Teljesítménytúrák  

  A Gaja-völgy Egyesület másodszor rendezi meg a Húsvéti "Nyuszitúráját", mely a Gaja-völgyi túrák sorozatának népszerű helyszínéről, Jásdról indul. Jásd és környéke, igazi túraparadicsom.
  A mesés környék bemutatására most 4, különböző szintű látványos túrát terveztünk, melyek érintik a Bakony legszebb tájait.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Kiírás és regisztráció - Nyuszitúra-Jásd 8/15/25/35

  Teljesítménytúrák  

  A Gaja-völgyi túrák sorozatának negyedik helyszíne Jásd és környéke, igazi túraparadicsom.
  A mesés környék bemutatására most 4, különböző szintű látványos túrát terveztünk, melyek érintik a Bakony legszebb tájait.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • XXIII. Bakonyi Amatőr Népművészeti Fesztivál

  TeljesítménytúrákFELHÍVÁS A XXIII. BAKONYI AMATŐR NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁLON való részvételre 2017. MÁRCIUS 14-15-ÉN váltott helyszíneken.

  Bakonyalja települései : Ácsteszér, Bakonyszombathely, Csatka, Ete, Ászár, Súr – további helyszínek egyeztetés alatt.

  Helyszínek : művelődési házak

   

   

  XXIII. BAKONYI AMATŐR NÉPMŰVÉSZETI FESZTIVÁL

  A rendezők célja a Bakonyalja tájegység / Kisbér és vidéke valamint a környező kisrégiók / és a Közép-és Nyugat Dunántúl régióiban / Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Győr-Sopron-Moson, Vas megyék / , valamint a Felvidéken működő amatőr népzenei-, néptánc-, és népdalkörök találkozójának megrendezése.

  A teljes program letöltése:


 • Gaja Tour 30 /70 /100/170 km

  Teljesítménytúrák  

  Közkívánatra újra megrendezésre kerül a népszerű Gaja Tour, bakonyi kerékpáros teljesítménytúra Bakonynánán, a hangulatos bakonyi kistelepülésen.
  A mesés környék bemutatására most 4 távot írtunk ki, a kezdőktől a profikig.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Mikulás túra a gaja-völgyben!

  -

  Plakát
  -

   
  Túrakiírás
  -

  -

  -
   

  GAJA-VÖLGYI MIKULÁS 10/25 - BODAJK

  2015. DECEMBER. 05.

  A Gaja-völgy mindig tartogat meglepetéseket, most éppen a Mikulás jár majd arra krampuszaival, hogy megajándékozza az arra járó túrázókat. A klasszikus szurdoktúra egy családi kis séta jellegű, gyerekekkel is teljesíthető túrácskát és egy nagyobb távot tartogat december 5-én a résztvevőknek. A táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos, a csobogó patak – majd ha fagy – csilingelő jégcsapokat varázsol a kisebb zuhatagok köré.

  Ilyen még nem volt!

  A túra végén a gyerekeket játszóházzal várjuk, ahol lehetőség lesz kisebb, kézzel készített karácsonyi ajándék készítésére.

  A nagyobbak a Bodajki helyi termékekkel és műremekekkel ismerkedhetnek meg, termelőink, művészeink jóvoltából.

  A túra mindkét távján találkoztok a Mikulással, és lehet, hogy krampuszokkal is.

  -   -   -

   
   
           

  Az útvonal érinti a Gaja-tájcentrumot, a látványos Alba-Regia forrást, a szépen felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyt és annak parkját, a víztározót a Bársony István Emlékházat, a vaskeresztet a csodás panorámával és az Ádám-Éva fa maradványait.

  Ha szeretnéd átélni ezt az élményt, gyere el túránkra!

  Gaja-völgy

  Facebook esemény

  Teljesítménytúrázók Társasága (TTT)

 • Második Mikulástúra Bodajkon

  TeljesítménytúrákTöbb mint négyszázan kerekedtek fel, hogy találkozhassanak a Mikulással, megnézhessék Bodajkot és környékét, a túra során a télen is csodálatos Gaja-völgyet. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, napsütéses, friss téli reggellel várta Bodajk a túrázókat.
  A túra a Cartographia Kupa utolsó futama is volt egyben, így a kupa szervezőinek - kellemes – társaságával tölthettük el a mozgalmas napot, tapasztalatokat, ötleteket gyűjthettünk, élményeinkről mesélhettünk egymásnak.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Több, mint 300 turista, és 10 kutya

  -  

  A Gaja-völgyi túrák sorozat keretén belül nagy sikerrel, esemény nélkül lezajlott a Bakony - Tés - Római fürdő 15/25 teljesítménytúránk is.

  Mi kell a túrázónak? Napfény, jó levegő, csodás táj és jó csapat. Minden összeállt szombaton, meg is lepték a túrázók Tést, ahonnan egyesületünk szervezésében reggel 7 órakor indult a rövidebb 15 kilométeres, és a hosszabb 25 kilométeres táv. A több mint háromszáz induló közül mindenki célba talált, és dicsérték a tájat, megtalálták a beígért két külön világot.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Bodajki karika

  Vezetett túrák  

  Bodajki karika - Szeretnél olyan helyen bringázni, ahol még garantáltan nem jártál? Ne a kifogásokat keresd, hanem gyere el velünk Magyarország egyik természeti csodájának számító Gaja-szurdokvölgybe!

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Kisbéri Napok 2016.

  - KISBÉRI NAPOK 2016.
  KULTURÁLIS ÉS LOVASFESZTIVÁL
  2016. JÚLIUS 21-24.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

 • Az Alba Regia forrás felújításának emlékére

  Felújítás után   Önzetlen munkával tették, de nem sokáig élvezhették munkájuk gyümölcsét azok a Bodajki fiatalok, akik 2011 szeptemberében felújították az Alba Regia forrást.
  Rendbe rakták a környékét és még pár fát is ültettek. Lefestették az emlékkövet is, és már egy tábla is jelzi a forrás helyét.

  Regisztrálni kell a tovább olvasásához...

Naptár

Ajánló

A Gaja-völgy és a Bakonyalja
TURISZTIKAI CÉLPONTJAI

Hosszabb időt, vagy egy kellemes hétvégét szeretnél eltölteni, vagy csak túráznál egyet? Esetleg programokat, táborokat, kihívásokat keresel, és családoddal, barátaiddal, munkatársaiddal tartalmasan szeretnéd eltölteni szabadidődet?

Itt mindehhez ötleteket és tippeket találsz!
Oldalainkon bemutatjuk a Gaja-völgy és a Bakonyalja turisztikai látnivalóit, a táj szépségeit. Tippeket adunk gyalogos és kerékpáros túrázáshoz, kikapcsolódáshoz, ajánlunk szállást és javaslunk vendéglátó helyeket. Nálunk megtalálod a falvakban zajló fontosabb programokat, város és falunapokat, fesztiválokat és eseményeket is. Pillants bele a Bakonyi és Vértesi települések életébe.
Nézd meg eseménynaptárunkat!

 

Gyalogosan vagy kerékpárral?
A Bakony és a Vértes kimeríthetetlen gyalogos és kerékpáros túraútvonalakban, melyek felfedezéséhez túravezetést, és komplett, a vezetett túrákhoz kapcsolódó programokat is kínálunk. A gondozott, folyamatosan bővülő jelzett és jelzetlen túraúthálózat vezetésünkkel még a gyakorlott és tapasztalt túrázóknak is okozhat kellemes meglepetéseket, mutathatunk újdonságokat. Oldalainkon megtalálható programcsomagok garantált élményeket és aktív kikapcsolódást biztosítanak minden korosztálynak.
Csodás - néhol mesebeli - környezet, sok látnivalóval.

 

Élményeket gyűjts, ne tárgyakat!

Gaja-völgy a Facebookon!

Gaja-völgyi túrák

Gaja Fitt Dance

Gaja Fitt Bike

>> Címlap