A festői Cuha-szurdok és a Hódos-ér!

Vezetett gyalogtúra!

Teljesítménytúrák

A II. alkalommal megrendezésre kerülő Cuha-völgyi túra Vinyéről indul, mely a legszebb Cuha-völgyi túrák kiinduló- vagy végpontja. Innen kezdjük a túrát a Hódos-ér felé indulva és az egykori Hódoséri Kisvasút nyomvonalát követve a Kesellő-hegyet szinte körbeölelve. A Porva-Csesznek vasúti megállóhelytől immár a népszerű Cuha-völgyén keresztül jutunk vissza Vinyére.

Ez a hely megunhatatlan, bámulatos. Izgalmassá teszi a vízfolyáson való többszöri átkelés, a műemléki védettséget élvező vasút viaduktjai, alagútjai, melyet először vonaton ülve fogunk átélni, majd mellettük, alattuk érünk vissza kiinduló pontunkhoz.

Vinye kirándulóhely Győr felől, ill. Székesfehérvár, Budapest felől is megközelíthető vasútvonalon! "zöld" túrázóknak kiváló lehetőség.

A túra időpontja: 2023.09.30. szombat, 9:30 óra (Mindenkit megvárunk!)
Találkozó helyszíne: Vinye - vasúti megálló, 9:00 óra
A túra várható befejezése: 15:00 óra
Táv: 13,11 km
Teljes emelkedés: 249 m
Túra nehézsége: közepesen nehéz körtúra
MTSZ pontszám: 24,6A találkozóval és az utazással kapcsolatos információk

Az időpontokat minden jelentkező az indulás előtti napokban még pontosítsa! Az alábbi adatok csak tájékoztató jellegűek!

A MÁV honlapja: https://elvira.mav-start.hu/

Indulás/Odaút:
07:06-07:28 Várpalota-Veszprém
átszállás 7 p
07:35-08:38 Veszprém-Vinye

Vissza:
I. 15:16-16:15 Vinye-Veszprém
átszállás 17 p
16:32-16:53 Veszprém-Várpalota

II. 17:16-18:13 Vinye-Veszprém
átszállás: 19 p
18:32-18:53 Veszprém-Várpalota

Találkozó helyszínei:
Várpalota - vasútállomás
Veszprém - vasútállomás
Vinye - vasútállomás

Várpalota Vasútállomás jegypénztár és információs szolgálat kérése, hogy utazás előtti napokban elővételben vásárolja meg mindenki az oda-vissza menetjegyét. A hétvégi zsúfoltságot így kényelmesen elkerülve, különös tekintettel a sokféle kedvezmény lehetőségére. Természetesen ez vonatkozik minden induló állomásra, legyen az Székesfehérvár, Győr vagy Veszprém.


Kérjük a jelentkezőket, hogy kizárólag megfelelő egészségi állapotban vegyenek részt eseményeinken, a túrán mindenki saját felelősségre vesz részt. Az egyéni szükségletnek és a túra időtartamának megfelelő inni- és ennivalóról mindenki maga gondoskodik! A túrának megfelelő ruházatban, lábbeliben vág neki. Időjárástól függően vízhatlan túrabakancs javasolt! A túrára kutyával (az idevonatkozó szabályok betartásával) érkezőket is szeretettel várjuk!


A túra képei: 2022 > ...

Gajavölgy