Lendva és környéke két keréken!
Sport és gasztro két keréken!

Egyesületünk a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. pályázati támogatásának segítségével négynapos kerékpártúrát szervez. Érintjük Szlovénia határ-menti településeit, és bepillantunk az Őrség legszebb tájaira.

A túrákat felkészült, a térséget jól ismerő túravezetők vezetik, így a résztvevők a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeivel is megismerkedhetnek.

Ha szeretsz bringázni, szereted a jó társaságot, a szép tájakat és finom ételeket, akkor ez a pár nap tartalmas időtöltést és kikapcsolódást fog nyújtani.

A túra során lesznek majd komolyabb emelkedők és lejtők, ezért (is) légy felkészült, és a bringád is, különös tekintettel figyelj a fékekre.
Fejvédő használata kötelező!

Időpont: 2022. augusztus 18-21. (csütörtök-vasárnap)

Szállás: Bajánsenye
Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban

RÉSZVÉTELI KÖLTSÉG: 47 500.- ft

A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉG TARTALMAZZA:

- szállást
- reggelit (3 alkalom)
- túravezetést
- szervezést

A RÉSZVÉTELI KÖLTSÉG NEM TARTALMAZZA:

- utazás (egyénileg)
- további étkezések
- biztosítás (Európai Egészségbiztosítási Kártya)
- belépők (opcionális)

Tájékoztatás és jelentkezés:
+36 20 5347076
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő: 2022. június 30.


Az első nap
Időpont: 2022. augusztus 18. (csütörtök)

Tervezett útvonal: Bajánsenye > Viszák > Szalafő > Pityerszer > Bajánsenye

Táv: 52 km | Szint: 410 m (körtúra)
Indulás: 9:00 órakor

Látnivalók:
Viszákon a kemencekápolnát, a pajtaszínház és galériát nézzük meg. Magyarföldön a fatemplomot nézzük meg, melyet 2010. június 18-án szenteltek fel. A templom építésének Rátóti Zoltán volt polgármester – a Nemzeti Színház színművésze – kezdeményezésére láttak neki Mújdricza Péter építész tervei alapján. Szalafő az Őrség központjától Őriszentpétertől 8 km-re északnyugatra fekvő múzeumfalu, ami a következő célpont, az Őrség legautentikusabb települése. Szalafőn rengeteg látnivalóval maradt meg a múltból, ebből nézünk meg párat; népi műemlékegyüttes (Szalafő-Pityerszer), Őrségi skanzen Pityerszeren.


A második nap
Időpont: 2022. augusztus 19. (péntek)

Tervezett útvonal: Bajánsenye > Magyarszombatfa > Velemér > Szentgyörgyvölgy > Nemesnép > Dobronak > Lendva >>> Lendva > Dobronak > Motvarjevci > Domansjevci > Kercaszomor > Bajánsenye

Táv: 88 km | Szint: 500 m (körtúra)
Indulás: 9:00 órakor

Látnivalók:
Veleméren megnézzük az Árpád-kori templomot, Szentgyörgyvölgyön szintén két templomot is megtekintünk. Innen Lendvára megyünk, ahol a várat, a kilátót és a híres, Makovecz Imre által tervezett Lendvai Színház- és Hangversenytermet nézzük meg.


A harmadik nap
Időpont: 2022. augusztus 20. (szombat)

Tervezett útvonal: Bajánsenye > Dobronak > Ljutomer > Jeruzalem > Muraszombat >Szentlászló > Kercaszomor > Bajánsenye

Táv: 120 km | Szint: 895 m (körtúra)
Indulás: 9:00 órakor

Látnivalók:
Ezen a napon egy érdekes nevű borvidékre látogatunk, ugyanis túránk Szlovénia talán legszebb borvidékén halad át, az úgynevezett Szlovén Toszkánán. Központi települése Jeruzalem, mely egy hotelből és templomból áll. A nagyobb települések, amelyek a közelében vannak Ljutomer és Ormoz. A hegyen is van egy kis kápolna, valamint egy kastély a turisztikai iroda mellett, ott is lehet bort kóstolni, közben a vidékről egy magyar nyelvű kisfilmet tekintünk meg. Kedvenc éttermünkben ebédelünk, ahol helyi házias specialitásokat lehet kérni: pl. tünka, hajdinás rétes stb. Saját boruk is van."


A negyedik nap
Időpont: 2022. augusztus 21. (vasárnap)

Tervezett útvonal: Bajánsenye > Dobronak > Bakonaki-tó > Kebeleszentmárton > Bajánsenye

Táv: 64 km | Szint: 423 m (körtúra)
Indulás: 9:00 órakor

Látnivalók:
Dobronak lesz az egyik fénypontja a napnak, megtekintjük a híres Orchidea Farmot, mely egyetlen Közép-Európában. Ezután a Bakonaki-tó következik, melynek a közelében található energiaparkjába messziről is érkeznek gyógyulni és feltöltődni vágyók, a parkot körülvevő erdő pedig – állítólag – varázserővel bír. "Az erdőbe lépve azonnal misztikus érzés fogja el a látogatót, vibráló zöld színeket látunk, bármerre is nézünk és hihetetlen csönd honol itt (főleg ha mindenki tiszteletben tartja a többiek elmélkedését és pihenését). Olyan, mintha egy elvarázsolt mesebeli erdőben járnánk…" A domboldalon található Szent Vid kápolnát is meglátogatjuk, melyhez ma is szerveznek zarándoklatokat

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

#Kerékpártúra #Gaja-völgyi túrák #MenjünkEgyütt #Szlovénia #Őrség #Gasztro


Képek az eddigi Szlovén túráinkról: 2017 > 2018 > 2019 > 2020

Szlovénia

gajavolgy.hu