A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Turizmus & Szabadidő

A Gaja-völgy és a Bakonyalja | Hivatalos turisztikai honlap

Turizmus és szabadidő

Magyar

Dudari Ördögtúra 15/25

Teljesítménytúrák  

A Gaja-völgy Egyesület először rendezi meg a Pünkösdi Ördög túráját Dudaron, bemutatva a Bakony egyik vadregényes szurdokvölgyét, az Ördög árkot.
Az Ördög-árok meseszép szurdokának kialakulását a víz mélyítő-romboló hatása, barlangjáratainak beszakadása okozta. A völgy csaknem 50 kisebb-nagyobb fülkét, barlangot és hasadékot rejt, a szurdok alját hatalmas, mohás szikladarabok borítják.


A túra legizgalmasabb és talán a legszebb pontja az Ördög-gát, mely szűk szoros alján, falai között egy hatalmas, fentről leszakadt, beszorult sziklatömb hever. Itt egy 2 m széles nyíláson, az Ördög-kapun át halad a túra. A nehezen járható árkon kívül is sok szépet láthatunk, hiszen gyönyörű erdőn vezet utunk a középkort idéző, felújítás alatt álló - de látogatható - Cseszneki vár aljáig.

Visszafelé a hangulatos Kő-árkon keresztül vezet majd az út Dudarig. árki jelentkezhet, aki elég erőt érez magában arra, hogy teljesítse a kiválasztott távot.

Útvonalak

Táv neve: Dudari Ördögtúra 25
Útvonal: Dudar Kultúrház > Sziklás rész > Ördög-árok (GCOset) > Gázló > Ördög-lik > Panorámák > Csesznek (GCCses) > Kőmosó szurdok > Kő-árok (GCKOAR) > Egykori mézégető maradványai > Dudari Panoráma > Dudar Kultúrház.

Táv neve: Dudari Ördögtúra 15
Útvonal: Dudar Kultúrház > Sziklás rész > Ördög-árok (GCOset) > Gázló > Ördög-lik > Dudari Panoráma > Dudar Kultúrház

 

Helyszín: Veszprém megye | Dudar, Kossuth utca 2. | Kultúrház


A település honlapja: Dudar

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1409799442417177/

Teljesítménytúrázók társasága: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=8407

A túrával kapcsolatban itt lehet érdeklődni!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák

 
 
Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák   Teljesítménytúrák

 
 
         

gajavolgy.hu

 

Naptár

Ajánló

A Gaja-völgy és a Bakonyalja
TURISZTIKAI CÉLPONTJAI

Hosszabb időt, vagy egy kellemes hétvégét szeretnél eltölteni, vagy csak túráznál egyet? Esetleg programokat, táborokat, kihívásokat keresel, és családoddal, barátaiddal, munkatársaiddal tartalmasan szeretnéd eltölteni szabadidődet?

Itt mindehhez ötleteket és tippeket találsz!
Oldalainkon bemutatjuk a Gaja-völgy és a Bakonyalja turisztikai látnivalóit, a táj szépségeit. Tippeket adunk gyalogos és kerékpáros túrázáshoz, kikapcsolódáshoz, ajánlunk szállást és javaslunk vendéglátó helyeket. Nálunk megtalálod a falvakban zajló fontosabb programokat, város és falunapokat, fesztiválokat és eseményeket is. Pillants bele a Bakonyi és Vértesi települések életébe.
Nézd meg eseménynaptárunkat!

 

Gyalogosan vagy kerékpárral?
A Bakony és a Vértes kimeríthetetlen gyalogos és kerékpáros túraútvonalakban, melyek felfedezéséhez túravezetést, és komplett, a vezetett túrákhoz kapcsolódó programokat is kínálunk. A gondozott, folyamatosan bővülő jelzett és jelzetlen túraúthálózat vezetésünkkel még a gyakorlott és tapasztalt túrázóknak is okozhat kellemes meglepetéseket, mutathatunk újdonságokat. Oldalainkon megtalálható programcsomagok garantált élményeket és aktív kikapcsolódást biztosítanak minden korosztálynak.
Csodás - néhol mesebeli - környezet, sok látnivalóval.

 

Élményeket gyűjts, ne tárgyakat!

Gaja-völgy a Facebookon!

Gaja-völgyi túrák

Gaja Fitt Dance

Gaja Fitt Bike

>> Címlap PROGRAMOK Dudari Ördögtúra 15/25