UnderShield® – új korszak a technikai ruházatok kínálatában

Azzal a céllal hoztuk létre ezt az innovatív technikai ruházatot, hogy olyan aláöltözeteket készítsünk, melyek mindig a legjobb kényelmet és technikai előnyöket biztosítsák a viselői számára. Az UnderShield® kifejlesztett egy olyan exkluzív szövet-alapanyagot, amely a Carbon Energized® és Dryarn® anyagszálak egyesítésének eredménye: egy innovatív szövetszál, amelynek kiváló a légáteresztő- és páraelvezető-képessége, valamint a kényelem és a technika igényeinek is megfelel, és aktívan hat a test hőszabályozására, ezenkívül még antibakteriális és antisztatikus.

Hogyan működik a C.E.F.® technológia?

Amikor egy sportoló vagy fizikai munkát végző személy testhőmérséklete megemelkedik, akár az edzésmunkától vagy a környezeti hő melegétől, az alapanyagban található molekulák kitágulnak, ezzel elősegítve az anyag légáteresztő képességének növekedését és a testfelszíni nedvesség elvezetését. Ugyanakkor, ha a testhőmérséklet ismét csökken, a szövetanyag szálai összezáródnak, ezáltal létrehozva egy vékony levegőréteget a bőrfelület és a ruházat között, ami így optimalizálja a sportoló testhőmérsékletét.

A Carbon Energized Fiber® technológia alkalmazásával harmadával alacsonyabb testhőmérséklet-változás érhető el, mint a különböző anyagszálakból készült ruhadarabok esetében, és percenként akár 4 szívdobbanással is csökkentheti a pulzusát, valamint egyes sportolóknál átlagosan 3 liter/perc értékkel csökkenhet az oxigénigény, amivel a szervezet terhelése jelentősen csökken.


Különvélemény

Régóta csak technikai ruhákat használunk sportolás során. Főleg a kerékpározás az, ahol ezeknek a ruházatoknak az előnyei vitathatatlanok.
Többféle márkás és kevésbé márkás terméket szereztünk be, eddig szerencsénk volt a választásnál. Elmondhatjuk, hogy remek ruhákban hódolhatunk kedvenc sportunknak.
Nemrég az a szerencse ért minket, hogy csúcskategóriás termékeket kaptunk, és megígértük, megírjuk a tapasztaltakat. Végre annyi időt lehettek rajtunk ezek az öltözetek, hogy eljött az idő, és tudunk véleményt alkotni.
Az első benyomás, hogy ezek a termékek nincsenek design szempontjából túllihegve, semmi feltűnő színösszeállítás vagy felirat nem zavarja meg az összképet, bár ezek a marketing elemek ránk nem is lennének hatással. Bennünket csak az érdekel, hogy mit tud a ruha?!
Egy felső aláöltözet https://www.undershield.hu/termek/undershield-hero-uniszex-rovid-ujju-kerek-nyaku-felso/ és egy kompressziós zokni https://www.undershield.hu/termek/undershield-push-kompresszios-zokni/ kombó az első páros, amit kipróbáltunk.

A felsőt a bohókás időjárás miatt csak aláöltözetnek tudtuk használni, így teljesen észrevehetetlen. Nagyon kiváló hőtartást kaptunk, ahogy melegedett az idő és a felső lekerült, simán el lehetett benne szólóban tekerni. Izzadás esetén rendkívül hamar szárad és melegen tart, teszi a dolgát.

A zokni már izgalmasabb. A nagyobb terhelések igazán a montizásnál jönnek elő, ahol sztatikusan mászik az ember míg bele nem pusztul. Ez a kerékpársport nagyobb izomcsoportokat mozgat meg, ezáltal több oxigénre van szükség. Így inkább ez egy kardió sportág, ha okosan csinálja az ember fejleszti a szív egészségét. Itt jön ennek a zokninak a lényege! Ugyanazon a terepen, ugyanazon a szinten határozottan később jött az izomfáradás, jobb időt mentünk. Eleinte féltem tőle. Nem szoktam meg azt, hogy az izmaim kötözött sonka módjára be vannak egy zokniba paszírozva, de megszoktam. Emellett nagyon jól szellőzik a lábszáron is.

A kerékpározás mellett kipróbáltuk hosszabb gyalogtúrán is, ott szintén beváltak, a mindent felülmúló hőtartás miatt, a szolid sportruházat ezen remek, egészségre is jó hatással lévő darabjai. Könnyen kezelhetők, jól bírják a házi gyártású mosószert. Hiányoltuk a női modellekkel történő bemutatást, így ezt magunk oldottuk meg.