Tekerj a zöldbe! túrák a Gaja-völgy egyesület szervezésében

Teljesítménytúrák

Röviden a Tekerj a zöldbe! programról

A Tekerj a Zöldbe! célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett kerékpártúrákkal. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól, és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon.
A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozattal a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a felkapott kerékpáros turisztikai desztinációkon túl, további, alternatív útvonalakat is megismerjenek az érdeklődők, erre a várpalota környéki dimbes-dombos útvonalak kiváló lehetőséget adnak.
A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák célja, hogy a résztvevők felfedezzék környezetük rejtett kincseit, a helyi attrakciókat, valamint hogy elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.

A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség – Maketusz szervezésében, helyi szervezetek bevonásával az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.


1. túra

2022. július 09. - MTB túra Várpalotáról a sólyi fakardhoz

A Tekerj a Zöldbe! kerékpáros túrasorozat keretei között az idei szezonban a Gaja-völgy egyesület több, családbarát kerékpártúrát is szervez, várpalotai indulással. Ennek első vezetett túrája, az "MTB túra Várpalotáról a sólyi fakardhoz", mely sok érdekes látnivalót tartogat.

Útvonal: Várpalota > Bánta (Fenyves tó) > Öskü (Rotunda) > Sóly (Papírmalom, Szent István kardja, meglepetés) > Várpalota

Táv: ~35 km | Szintemelkedés : ~210 m


2. túra

2022. július 23. - MTB túra - bakonyi gyöngyszemek várpalotáról

A Keleti-Bakony két aprócska gyöngyszeme Bakonykúti és Isztimér, melyet Várpalotáról csak terepen lehet közvetlenül elérni. Erre nagyon jó lehetőség ez a vezetett montis túra, amely más, a terepviszonyoknak megfelelő kerékpárral is teljesíthető.

Útvonal: Várpalota > Bakonykúti > Burok feletti egynyomos > Isztimér Bakonykúti (Kékforrás Pihenőkert) > Várpalota

Táv: ~30 km | Szintemelkedés : ~210 m


Teljesítménytúrák Teljesítménytúrák Teljesítménytúrák

Az útvonalakról képekben

Gajavölgy