TÚRÁZZON VELÜNK!
Ismerje meg a Gaja-völgy szépségeit!
PATAKCSOBOGÁS...
...a nyugalom szigete.

TelepülésekBakonyszombathely a Bakony hegység északi lankáin, Komárom-Esztergom megye déli csücskén helyezkedik el. Közepes nagyságú dunántúli település, lakóinak száma 1500 fő körül mozog.

Bakonyszombathely község Komárom-Esztergom megye délnyugati részén terül el, a Súr-Bakonyalja tájegység része. Tágabb környezete Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér megyékkel határos. Peremvidéknek tekinthető, mivel északról a Kisalföld, a Bársonyosi dombvidék, keletről a Móri-árok, délről a Bakony hegység határolja.

A kisbéri kistérség 17 települése közé tartozik, a kistérségen belül központi elhelyezkedésű. A falu településszerkezetét tekintve lineáris elhelyezkedésű, 5,2 km hosszúságú, családiházas beépítettségű. Közterei, utcái gondozottak, sok virág és gondozott zöldfelületek díszíti a települést.

A község több mint 10 éve indul a "Virágos Magyarországért" mozgalomban, 2011-ben különdíjat nyert.

Külterületén helyezkedik el Feketevíz-puszta és Gelegenyés-puszta. A környékre látogatók a vadász, horgász, kerékpározó, túrázó szenvedélyüknek egyaránt hódolhatnak. A Feketevízpusztai-tavak természetvédelmi területe, érintetlen erdeivel, értékes vad- és madárállományával, igazi kikapcsolódási lehetőséget kínál a kirándulóknak.

A község területén kellemes sétákat tehetünk, botanikai ritkaságokban gyönyörködhetünk a volt Esterházy uradalom kastélyparkjában. A Táncsics-túra útvonala mellett Bakonyszombathelyről könnyen megközelíthető Csesznek, Zirc, vagy akár Pannonhalma.

Települések   Települések   Települések

 
 
Települések   Települések   Települések

 
 
Települések   Települések   Települések
         

 
 

 

Kiemelt programok

Települések