Súr

TelepülésekSúr, Komárom-Esztergom megye csücskében, a Bakonyalján található festői szépségű kis falu kedvelt úti célja azoknak, akik szeretik az erdő csendjét, a tiszta levegőt, a tavak által nyújtott kikapcsolódási lehetőségeket.

A szakrális emlékek – az 1800-as évek végén épült és kívül-belül gyönyörűen felújított evangélikus templom a harangjátékával, a barokk kori műemlékvédelem alatt álló katolikus templom, a gyönyörűen kifaragott Életfa, vagy a régi kastélyparkban található "Három kereszt", vagy a pihenőpark bányászmúltra emlékeztető padjai – mind a település múltjáról mesél.

Az idő múlását jelzi az a horizontális napóránk, mely a valóságos helyi időt mutatja és egyben művészeti, építészeti és műszaki alkotás is.

A látnivalók mellett kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál családoknak, baráti társaságoknak a Rendezvénytér-és Szabadidőpark, mely rendezvényeink helyszíne, és olyan közösségi tér is, ahol a játszótér mellett pingpongasztalok, fitneszeszközök, aszfaltos teniszpálya is található. A teret a kandeláberes térvilágításnak köszönhetően még sötétedéskor is pezsgő élet jellemzi.

Színes programok, szépülő falu, barátságos emberek csalogatják ide a látogatókat. A paraszti életet megidéző szálláshelyeinken, a pihenés és a "bakonyi nosztalgia" is biztosított. Az érdeklődők szervezett programok keretében megismerhetik a kovácsműhely munkáját, lovas kocsival bejárhatják a környéket, de eltölthetnek egy borozgatós estét is a helyi pincesoron.

A természetet kedvelők sétát tehetnek a környező erdőkben, a vadászház környékén sűrűn lehet találkozni vadakkal, és lehetőség nyílik vadászatra is. A csendesebb sportok kedvelői számára a súri halastavak igazi paradicsomot jelentenek. S ha valaki a pergősebb szórakozást kedveli, a lakosok szívesen látják a fesztiválhangulattal felérő rendezvényeiken (kiszebábégetés, falunap, búcsú, szüreti mulatság, falukarácsony) is a vendégeket.

Települések   Települések   Települések

 
 
Települések   Települések   Települések

 
 
         

 

Rendezvénynaptár - Súr 2018.

 

TelepülésekVegyél részt egy játékos rókavadászaton…
Teljesítménytúra Magyarország legszebb fekvésű településén!