Dudar

TelepülésekDudar a Bakony szívében elhelyezkedő kis település. Az első írásos emlékek III. András idejéből származnak, amikor Csókakő vár tartozékaként említik.

Dudar határában "óriási hegy" jelzi, hogy egykor itt bánya működött. Épített emlékeink: Református Templom, I. világháborús emlékmű, Címerkő, Póda Károly: Kibomló formák alkotása.

Állandó és népszerű programjaink a nyár elején megrendezett Dudari Napok és Gyereknap, illetve ősszel a Körte- Diófesztivál (szeptember), melyekre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

A minket körülvevő erdőkben több természeti kincs is található: A környék egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb kiránduló helye az Ördög-árok. Nem véletlenül, hisz talán ez a Bakony legszebb szurdoka. Vadregényes táj tárul a szemünk elé: mohás szikladarabok borítják az egykori patak medrét, zegzugos, kanyargós, a felette összezáró lomboktól félhomályos szoros vezet az Ördög-gáthoz, ahol átjuthatunk, az árokba. Majd a Sűrű-hegyet megmászva feljuthatunk az árok legnagyobb barlangjába az Ördög-likhoz, ami a mende-mondák szerint elvezet a Cseszneki várhoz. Fontos természeti kincseink a Magas-hegy karsztosodó mészkőiben kialakult barlangok, melyek közül a legnagyobb a Csapóné konyhája, ami 2-3 méter magasságban található hatalmas szájú üreg. A helyi történetek arról mesélnek, hogy egykor a bakonyi betyárok búvóhelyeként szolgált.

Dudar képekben

Települések   Települések   Települések

 
 
Települések   Települések   Települések

 
 
         

Rendezvénynaptár - Dudar 2018.

.:.